Nigeria immigration immigration lawyers in nigeria. Tá roinnt roghanna víosaí do daoine atá ag iarraidh chun cuairt a thabhairt Nigéir cé acu a bheith ag obair, gnó nua a bhunú, nó a reáchtáil gnó atá ann cheana. Nigéir Cuireann ceithre (4) Roghanna víosaí do lucht gnó mar seo a leanas: Visa ar Teacht (VOA)

rialacháin inimirce Nigéir

RIALACHÁIN INIMIRCE Nigéir LE hAGHAIDH infheisteoirí EACHTRACHA AGUS DON CUIDEACHTAÍ OFFSHORE

Tá roinnt roghanna víosaí do daoine atá ag iarraidh chun cuairt a thabhairt Nigéir cé acu a bheith ag obair, gnó nua a bhunú, nó a reáchtáil gnó atá ann cheana. Nigéir Cuireann ceithre (4) Roghanna víosaí do lucht gnó mar seo a leanas:
  • Visa ar Teacht (VOA)
  • Business Visa
  • Faoi réir chun Rialtachta (STR) Visa
  • Cead oibre Sealadach (TWP)

1. VISA ON ARRIVAL:

Cé a cháilíonn?

Is é an inimirce tSeirbhís Nigéir Visa ar chlár Teacht ar fáil chun thaistil go minic do dhaoine gnó a bhfuil cáil idirnáisiúnta; feidhmeannaigh na gcuideachtaí ilnáisiúnta; chomhaltaí thoscaireachtaí rialtais; sealbhóirí na Náisiún Aontaithe, Aontas na hAfraice, nó passers laissez ECOWAS; sealbhóirí aon doiciméad taistil eile arna oifigiúla eagraíochtaí idirnáisiúnta aitheanta eile a bhfuil sé beartaithe chun cuairt Nigéir, agus a bhfuil gá acu víosa chun cuairt Nigéir ach ní féidir a bheith in ann víosa a fháil ar na Misin Nigéir / Ambasáidí ina dtíortha cónaithe mar gheall ar an easpa misean Nigéir sna tíortha nó de bharr riachtanas taisteal gnó práinneach.

Conas Iarratas Visa ar Teacht

Le hiarratas a dhéanamh VOA, Ní mór duit Visa ar Teacht Litir Ceadú. Tá dhá bhealach a fháil VOA Litir Ceadú. Is féidir leat iarratas a dhéanamh tríd an ríomhphost nó trí do ionadaí sa Nigéir.

· Applying through Email

Beidh an t-iarratasóir nó a ionadaí iarratas a sheoladh trí ríomhphost chuig an Ard-Reachtaire Cuntas Inimirce ag oa@nigeriaimmigration.gov.ng; a thabhairt ar an sonraí seo a leanas: ainm an iarratasóra, náisiúntacht an iarratasóra, uimhir phas an iarratasóra, cuspóir na cuairte, dáta a bheartaítear an chuairt, port molta iontrála, itinerary eitilt, aghaidh a thabhairt sa Nigéir nó áirithint óstán. Ní mór na cáipéisí seo a leanas a bheith ag gabháil leis an iarratas: cóip de leathanach sonraí pas agus cóip de aerlíne áirithinte ticéad ar ais.

· Applying through your representative in Nigeria

ionadaí an Iarratasóra (comhpháirtithe gnó, ionadaí cuideachta, oifigeach prótacal / idirchaidrimh, etc) iarratas foirmiúil ar Víosa ar Fhaomhadh Teacht ar son an iarratasóra comhad trí iarratas a chur chuig an Ard-Reachtaire Cuntas Inimirce, ag soláthar na sonraí seo a leanas: ainm an iarratasóra, náisiúntacht an iarratasóra, Uimhir phas an iarratasóra, cuspóir na cuairte, dáta a bheartaítear an chuairt, port molta iontrála, aerlíne beartaithe, itinerary eitilt, Seoladh sa Nigéir, Seoladh r-phoist an chuairteora, Glacadh le Freagracht Inimirce. Ba cheart na doiciméid seo a leanas i gceangal leis an iarratas: cóip de leathanach sonraí pas an iarratasóra agus cóip den aerlíne áirithinte ticéad ar ais.
Ní mór íocaíocht do Nigéir Táillí Víosa inimirce a dhéanamh ar líne trí shuíomh idirlín slándála líonra agus faisnéise ag www.immigration.gov.ng. Níl an íocaíochta ar líne ar éirigh leo formheas. Ní mór d'iarratasóirí a fhaigheann 'Visa ar Teacht Litir Formheasa' roimh dul ar aghaidh chuig an Nigéir. Is é an amlíne do phróiseáil an iarratais agus a eisiúint litir cheadaithe 48 uaireanta (2 Laethanta oibre). Visa Litir Ceadú (litir víosa Réamh-ceadaithe) bailí ar feadh 14 lá ón dáta a eisiúint. Beidh Iarratasóir tar éis dóibh teacht ag Calafort Iontrála, ar aghaidh go dtí an deasc marcáilte 'Visa ar Teacht' le haghaidh eisiúint iontrála Visa.

Ceanglais maidir le heisiúint Víosaí ar Teacht ar an bPointe Iontrála

· Evidence of online payment of Visa fee
· Valid Passport with a minimum of six months validity
· Return ticket
· Two recent passport sized photographs

2. BUSINESS VISA

Cé a cháilíonn?

De réir rialacháin inimirce Nigéir, Is Business Víosa ar fáil do lucht siúil coigríche ar mian leo cuairt a thabhairt ar an Nigéir chun críche chruinnithe, comhdháil, seimineár, idirbheartaíocht conartha, margaíochta, díolacháin, Dáileadh earraí a cheannach ón Nigéir, aontaí trádála, agallaimh poist, oiliúint na Nigerians (seirbhísí daonnúla), éigeandála / obair faoiseamh, baill foirne, foireann eagraíochtaí neamhrialtasacha, foireann INGOs, taighdeoirí, ceolchoirmeacha ceoil.

Ceanglais maidir le heisiúint Ghnó Visa

· Passport valid for at least 6 mí ar a laghad 2 Leathanaigh víosa bán tacaíocht le tabhairt dóibh
· Two (2) recent passport-sized (35/40mm) grianghraf
· Return ticket
· Evidence of hotel reservation/host address in Nigeria
· Evidence of sufficient funds
· Evidence of online payment for visa fee
· 2 Pas grianghraif de mhéid go Fhoirm Visa chomhlánaithe IMM22

Conas iarratas a dhéanamh ar Ghnó Visa

Déantar iarratas ar víosa gnó a rinneadh ar líne trí shuíomh gréasáin na Seirbhíse An Nigéir Inimirce ag www.immigration.gov.ng . Tá na foirmeacha comhlánaithe a chur faoi bhráid an Choimisiúin Ambasáid / Ard / Chonsalacht na Nigéire nó ag ainmniú Visa Ionad Iarratas. Féadfar a iarraidh ar iarratasóir le haghaidh agallaimh, más gá. Is Amlíne lena cheadú 2 - 3 Laethanta oibre ó fhaightear an t-iarratas.

bailíocht

Is é an bailíocht fanacht le víosa gnó 90 laethanta (ní insínte) agus ní féidir iad a úsáid fostaíocht a fháil.

3. SUBJECT TO REGULARIZATION (STR) VISA

Cé a cháilíonn?

Is STR VÍOSA ar fáil d'fhostaithe expatriate cuideachtaí agus a gcleithiúnaithe, oifigigh teicniúla expatriate de mhisin, mic léinn eachtracha, misinéirí / cléire agus dá gcleithiúnaithe, ánraí taighde, foireann expatriate na n-eagraíochtaí neamhrialtasacha (eagraíochtaí neamhrialtasacha) agus dá gcleithiúnaithe, foireann expatriate na n-eagraíochtaí idirnáisiúnta neamhrialtasacha (INGOs) agus dá gcleithiúnaithe, oifigigh rialtais agus a gcleithiúnaithe, expatriates a úsáideann comhlachtaí atá ag feidhmiú i saorchriosanna agus dá gcleithiúnaithe expatriates a úsáideann daoine aonair, comhlachtaí corpraithe nó rialtais (i.e.. chun glacadh le fostaíocht sa Nigéir).

Ceanglais maidir le heisiúint STR Visa

Maidir le Príomhoidí:

· Formal application for STR Visa from the Employer/Institution accepting
· Valid Passport with a minimum of 6 mí bailíocht agus ar a laghad 2 leathanaigh bhána tacaíocht le tabhairt dóibh víosaí
· Two (2) ghrianghraf pas mhéid (35/40mm) am sin arna nglacadh deiridh 6 mhí ar chúlra bán
· Duly completed Visa Form IMM22
· Evidence of Immigration Responsibility
· Letters of Offer of Appointment and Acceptance of Offer
· Educational qualifications and Curriculum Vitae
· Extract of Board Resolution, infheidhme maidir le Príomhoifigigh Feidhmiúcháin, MDs agus GManna Cuideachtaí
· Expatriate Quota Approval, infheidhme maidir le foireann na gcuideachtaí
· Evidence of online payment for visa fee.
Expatriates na gcuideachtaí atá ag feidhmiú sa saorchriosanna, mic léinn eachtracha, oifigigh teicniúla expatriate de mhisin, expatriates na n-eagraíochtaí idirnáisiúnta neamhrialtasacha (INGOs) agus oifigigh rialtais díolmhaithe ó Expatriate Faomhadh Cuóta.

Maidir le Cleithiúnaithe:

· Evidence of Regularization of Principal
· Marriage Certificate of Spouse
· Birth certificate for children confirming nexus.

Conas Iarratas STR Visa

Is féidir iarratas ar Faoi réir Rialtachta Visa a dhéanamh ar líne ag baint úsáide as foirm IMM22 le íocaíocht táillí cuí trí www.immigration.gov.ng. Is iad na cáipéisí priontáilte le cur faoi bhráid an Ambasáid / Ard-Choimisiún / Consalacht na Nigéire sa chás go bhfuil cónaí ar an iarratasóir, nó ag ainmniú Visa Ionad Iarratas (i gcás inarb infheidhme). Is é an íocaíocht ar líne ar éirigh leo, áfach, nach formheasa le haghaidh STR. Is Amlíne ar fhormheas ar chur i bhfeidhm de sheacht (7) lá tar éis an iarratais.

4. TEMPORARY WORK PERMIT (TWP)

Cé a cháilíonn?

Daoine i dteideal iarratas a TWP bhfuil saineolaithe cuireadh do chomhlachtaí corpraithe chun seirbhísí oilte speisialaithe a chur ar fáil, ar nós tar éis a shuiteáil díolacháin, coimisiúnú, uasghrádú, cothabháil, deisiúcháin ar trealamh agus innealra, oiliúint, tógáil acmhainne don fhoireann Nigéir, iniúchadh ar innealra / trealamh agus taifid airgeadais

Ceanglais maidir le heisiúint Chead Oibre Sealadach (TWP)

· Visa Litir Ceadú (litir víosa réamh-faofa) bailí ar feadh 90 lá ón dáta a eisiúint
· Passport with not less than 6 mí bailíocht agus ar a laghad 2 leathanaigh bhána tacaíocht le tabhairt dóibh víosaí
· Two (2) ghrianghraf pas mhéid (35/40mm) ar chúlra bán a ghlacfar faoi deireanach 6 míonna
· Duly completed Visa Form IMM22
· Evidence of payment of Visa fee
· Confirmed Airline Return ticket
· Acceptance of IR (Freagracht Inimirce) eagraíochtaí tabhairt cuireadh nó duine aonair. Áirítear Freagracht Inimirce ach gan a bheith teoranta dóibh: lóistín / beathú; iompar; agus más gá an costas athdhúichiú nó díbeartha
· Obtainable only from the office of the Comptroller General of Immigration in the Nigeria Immigration Service.

Conas Iarratas TWP Visa

Déantar iarratas ar Chead Oibre Sealadach don Ard-Reachtaire Cuntas Ginearálta na Inimirce ag comhlacht corpraithe sa Nigéir thar ceann an iarratasóra. Tá sonraí an iarratasóra atá le tabhairt. Déanfar an t-iarratas ag gabháil leis na doiciméid seo a leanas: próifíl cuideachta, Deimhniú Corpraithe, foirm CAC 2 & 7 (ag taispeáint scairchaipiteal na cuideachta nach lú ná N10 milliún), cóip de leathanach sonraí ar phas na expatriate ar, fianaise ar chonradh atá ann cheana nó a cheannach / a allmhairiú innealra nó trealaimh, aon doiciméad iomchuí eile.
Is féidir le iarratas ar TWP a chur isteach trí ríomhphost ag oa@nigeriaimmigration.gov.ng or at the Mission receiving the application, Is íoc táille víosa is infheidhme via www.immigration.gov.ng. Is Amlíne lena cheadú CGI ar níos mó ná dhá (2) lá oibre ó fhaightear an t-iarratas.
bailíocht
Is é an bailíocht fanacht le TWP 90 laethanta.

RANNPHÁIRTÍOCHT COIGRÍCHE sa Nigéir: AN GÁ AR CHEAD GNÓ AGUS CUÓTA expatriate

Mar chuid de rialachán Inimirce An Nigéir, infheisteoirí coigríche agus cuideachtaí amach ón gcósta gnó a dhéanamh nó ag iarraidh a bhunú sa Nigéir Ní mór a fháil Cead Gnó agus Expatriate Cuóta ón Aire Interior. Ní oibrithe inimirceacha ag teastáil ceadanna oibre, ach atá fós siad faoi réir cuóta riachtanais a cuideachta fhostóra á cheangal orthu a fháil ceadanna cónaithe a chuireann ar chumas seoltáin tuarastail thar lear.
Lex Artifex, LLP. Is féidir le cabhrú le infheisteoirí thar lear agus cuideachtaí eachtracha a fháil Cead Gnó nó Cuóta Expatriate ón tSeirbhís Inimirce An Nigéir. nach nglacfaidh an pearsanra expatriate gá ceadanna oibre, ach atá fós siad faoi réir cuóta riachtanais a cuideachta fhostóra á cheangal orthu a fháil ceadanna cónaithe a thabharfadh deis seoltáin ioncaim thar lear.

NÍ MÓR LÉIGH: 7 bealaí a cabhrú linn cuideachtaí thar lear agus infheisteoirí amach ón gcósta a oscailt sa Nigéir

Cead Gnó Is údarú le haghaidh oibriú gnó le caipiteal coigríche bíodh sin mar mháthairchuideachta nó fochuideachta de chuid cuideachta choigríche.
expatriate Cuóta údarú le cuideachta chun expatriates aonair a fhostú chun ceadaithe go sonrach hainmniúcháin poist, agus chomh maith leis ina sonrófar an tréimhse incheadaithe na fostaíochta san. Foirmeacha an cuóta expatriate bhonn na ceadanna oibre do dhaoine aonair expatriate (Ní mór na cáilíochtaí sin na critéir atá leagtha síos don phost cuóta faoi leith a chomhlíonadh).
Cead Cónaithe dheonaíonn eachtrannach a thug cuairt ar an Nigéir ag baint úsáide as an réir chun Rialtachta (STR) Visa. Is é an eachtrannach ag teastáil chun athrú a stádas ó chuairteoirí chuig cónaitheoir trí fháil Cead Cónaithe. Cead Cónaithe tá tréimhse bailíochta de dhá bhliain agus tá sé in-athnuaite. ach, eachtrannach a bhfuil a allmhairítear ar bliantúil íosta "tairseach caipitil” over a period of time may be issued a Permanent Residence Permit in so far as the investment capital is not withdrawn and the foreigner has complied with any other condition prescribed for the issuance of the Permanent Residence Permit.
ECOWAS Náisiúnaigh Tá sé de cheart a theacht Nigéire isteach do nócha (90) tréimhse bhailíochta lá, agus clárú leis an tSeirbhís Inimirce Nigéir agus a eisiúint cárta Cónaí a bheith incháilithe gnó nó obair a dhéanamh sa Nigéir.
Tá dhá chineál víosaí a a dheonú, ag brath ar an fad fanachta. Maidir le tascanna gearrthéarmacha, Caithfidh fostóir iarratas a dhéanamh agus a fháil ar chead oibre sealadach, rud a ligeann an fostaí a chur i gcrích ar roinnt tascanna ar leith. Is é an cead oibre sealadach víosa aon-iontrála, agus in éag i ndiaidh 90 laethanta. Níl aon teorainn uimhriúla ar víosaí gearrthéarmacha, agus d'fhéadfadh náisiúnaigh choigríche a chomhlíonann na coinníollacha a bhaineann le deonú víosa iarratas a dhéanamh ar víosaí gearrthéarmacha oiread agus is is gá.
Maidir le tascanna fadtéarmacha, ní mór don fhostóir a "-ábhair go rialtachta" víosa (STR). Chun iarratas a dhéanamh ar STR, Caithfidh fostóir iarratas a dhéanamh agus cuóta expatriate a fháil. Na poist stáit cuóta expatriate sa chuideachta a bheith ar áitiú ag an bhfoireann expatriate. Ar theacht i Nigéir, beidh an fostaí de dhíth a bhailíochtú nó a víosa trí chur i bhfeidhm ar chead cónaithe.
Is féidir Céilí na n-oibrithe údaraithe ag obair chomh maith sa Nigéir, choinníoll go gcuirfidh siad a fháil ar an obair agus ar chead cónaithe chomh maith. Ní Nigéir fhostú tástáil mhargaidh shaothair, cé go dhéanann an Ábhar Acht Nigéir gur chóir d'fhostóirí a fheidhmiú rogha d'fhostaithe áitiúla.

NÍ MÓR LÉIGH: Conas cuideachtaí agus infheisteoirí amach ón gcósta coigríche Is féidir tosaithe sa Nigéir

FÓGRA TÁBHACHTACH

Tá an t-eolas i gceist go cabhrú leat a fháil achoimre ar na rialacháin inimirce Nigéir do lucht gnó agus cuideachtaí eachtracha ar mian leo a bhunú sa Nigéir. Ní dhéanann an t-eolas ginearálta deireadh a chur leis an ngá atá le comhairle ghairmiúil agus ní mór a fhorléiriú mar ionadach do threoir sonrach dlíthiúil. Cibé an bhfuil tú ag déanamh gnó, ag obair, nó a dhéanamh san Nigéir mar infheisteoir coigríche, ceannaí thar lear nó oibrí inimirceach, tá sé tábhachtach leat treoir dhlíthiúil a lorg ó dhlíodóir inimirce a bhaineann le do chuid riachtanas inimirce agus comhlíonadh. Lex Artifex, LLP. is féidir cabhrú leat. Chun tús, glaoch orainn ag +2348187019206, +2348039795959 | Ríomhphost: lexartifexllp@lexartifexllp.com | láithreán: www.lexartifexllp.com.
Trádála lex Artifex LLP ar & Grúpa Comhairleach Infheistíocht

© RABHADH CÓIPCHEART!

Is é an cead a thugtar do chóipeáil faoi shaoirse an Airteagal seo ach amháin ar an gcoinníoll go bhfuil LEX Artifex LLP tagartha cuí aithnítear mar an Údar ag baint úsáide as an bhformáid seo a leanas: “This article was written by Trádála lex Artifex LLP ar & Grúpa Comhairleach Infheistíocht. Féach ar an t-alt bunaidh ar http://lexartifexllp.com/nigeria-immigration/". Tabhair faoi deara go mbeidh aon sárú cóipchirt inphionóis faoin dlí is infheidhme.

rialacháin inimirce Nigéir