How to File a Patent Application in Nigeria HOW TO FILE A PATENT APPLICATION IN NIGERIA  The Lex Artifex Law Office has introduced the IP Helpdesk to assist businesses in protecting their Intellectual Property (IP) lan enforcing Rights Intellectual Property sing (IPR) nalika mengkono bisnis ing utawa karo Nigeria. Publikasi iki menehi gambar asli seko saka carane ngajukake aplikasi paten ing Nigeria. Apa A PATENT? A patent punika tengen legal nglindhungi lan penemuan, kang menehi solusi technical anyar lan inventive kanggo masalah. Pemilik saka paten nduweni hak kanggo mungkasi wong saka iklan manfaatake penemuan dilindhungi, contone dening nggawe, nggunakake, ngimpor utawa sade, ing negara utawa wilayah kang paten wis diwenehake. maca: Requirements for Registering a Trademark in Nigeria WHAT KIND OF INVENTION IS PATENTABLE? Lan penemuan punika patentable yen iku anyar, utawa asil saka aktivitas inventive lan saged aplikasi industri; utawa, iku dadi salah dandan marang penemuan paten lan uga anyar, kasil saka kegiatan inventive lan saged aplikasi industri. Lan penemuan saged aplikasi industri yen penemuan sing bisa diprodhuksi utawa digunakake ing sembarang jenis industri, kalebu tetanèn. Patents ora bisa, however, dipikolehi ing bab kewan utawa tanduran varieties utawa pangolahan ateges biologi kanggo produksi tetanduran utawa kéwan (kajaba pangolahan microbiological lan produk sing); pepanggihan publikasi utawa eksploitasi kang bakal nalisir supaya umum utawa moralitas; utawa prinsip lan panemon saka alam ngelmu. The Patents lan Designs undhang saka 1971 punika aturan utami governing Pendhaftaran lan pelaksanaane paten ing Nigeria. The Patents Aturan ngatur tata cara diadopsi ing Registry Patent. Sing migunakake PATENT? Patent is a valuable asset for companies, perusahaan, institusi riset lan universities uga dening individu lan Enterprises cilik lan medium-ukuran. HOW TO FILE A PATENT APPLICATION IN NIGERIA A patent application filed under the Patent Cooperation Treaty ("PCT") at the International Bureau of the World Intellectual Property Organization (WIPO) or at the Nigerian Patent Office must contain the following: A petition or request for registration with the principal's full name and address; A specification, kalebu pratelan utawa claims ing duplikat; Plans lan gambar, if any, ing duplikat; A Pranyatan mlebu dening panemu bener; Alamat kanggo layanan ing Nigeria yen alamat njaba Nigeria; Yen sampeyan pengin pengaruh ing prioritas manca ing bab aplikasi sadurungé digawe ing negara njaba Nigeria, aplikasi bakal kudu ngancani Pranyatan ditulis nuduhake ing ngisor iki: - tanggal lan nomer aplikasi sadurungé, - the country in which the earlier application was made, - your name as indicated in the earlier application You would have to file a patent application at the Nigerian Patent Office through an accredited patent attorney in Nigeria - who will act as your "Attorney on Record" agen. Yen sampeyan pengin ngajukake paten internasional, Golèk International dibutuhake kanggo penilaian awal saka patentability penemuan sought kanggo pangguna. Iki bakal ngiring karo publikasi saka Search Report International. The International Search Report bisa diterbitake sawise mati 18 sasi saka tanggal prioritas saka aplikasi (i.e., tanggal key utawa tanggal key aplikasi sadurungé saka kang claims prioritas, yen ditrapake). on publikasi, penemuan bakal dadi misuwur. Nigeria punika tapak menyang Patent Cooperation Prajanjian Wipo lan nduweni akses langsung menyang produk karya PCT, kalebu International Search Report, ing Written Mratelakake panemume saka Searching Authority International lan Pambuka Ujian Lapuran International. Kabeh sadurunge filings paten internasional wonten ing sistem PCT sing ditampa ing Nigeria kanggo Pendhaftaran wilayah lan pelaksanaane. Where pengin duwe manfaat dhewe saka prioritas manca ing bab aplikasi paten sadurungé diajukake miturut sistem PCT utawa diajukake ing negara njaba Nigeria, Kantor IP Nigeria mbutuhake Pranyatan ditulis nuduhake tanggal lan nomer aplikasi sadurungé, the country in which the earlier application was made, lan jeneng. Iku requirement sing ora luwih negara kang aplikasi sadurungé iki digawea dhisikan iki digawe. Sampeyan bakal kanggo nyedhiyani salinan certified saka aplikasi sadurungé dening Patent Office (utawa padha karo sawijining) ing negara ngendi aplikasi sadurungé iki diajukake. CATETAN: A aplikasi PCT uga diajukake ing Nigeria minangka key pisanan utawa, Utawa, iku uga ngaku prioritas saka aplikasi cocok diajukake nganti 3 sasi sakdurunge, kang cilik ing aplikasi PCT bakal dianggep minangka yen padha diajukake ing tanggal sing padha minangka aplikasi sadurungé. Hak paten ing bab saka penemuan punika vested ora ing "pemilik bener", but in the “statutory inventor”, kang cilik iku wong sing pisanan ngajukake aplikasi kanggo paten, utawa sing bisa validly lay pratelan prioritas manca saka aplikasi paten diajukake ing bab penemuan. The WIPO-administered Patent Cooperation Treaty (PCT) iku salah sijiné perjanjen kanggo rationalization lan kerjasama karo gati kanggo pakaryan babagan penyimpanan file, nggoleki lan ujian aplikasi paten lan penyebaran informasi teknis sing ana ing kono. PCT nawakake pelamar seeking paten pangayoman ing macem-macem negara liyane pangguna-loropaken, biaya-efektif lan pilihan efisien. By filing one “international patent application" wonten ing PCT karo kantor siji paten (ing "nampa kantor"). The Nigerian IP Office grants patents which have the same effect as though the applications were filed in the WIPO Member states since Nigeria is a signatory to the Patent Cooperation Treaty. However, the PCT does not provide for the grant of "international patents" minangka tanggung jawab kanggo amal paten iku saka Kantor Paten negara pamilike ngendi aplikasi sing digawe. The enforcement of  “international patents” Nangingthin the jurisdiction of each Member State. The enforceability saka paten iki wilayah, tegesé paten mung enforceable ing Nigeria mung marang Pendhaftaran domestik bener karo Patent Office Nigerian. Sawise aplikasi paten Diidinaké, paten bener kanggo 20 years and is subject to annual renewals. PATENT REGISTRATION AND ENFORCEMENT IN NIGERIA Lex Artifex LLP offers a full range of patent application preparation and prosecution services. Kita tim dumadi Pengacara IP & Solicitors akreditasi dening kantor Nigerian IP. Kanggo key saka paten ing Nigeria, we require the details of the invention and a Power of Attorney to act. BILLING ARRANGEMENT For the billing arrangement, monggo klik kene: Biaya on Aplikasi Patent ing Nigeria. The Lex Artifex LLP Patent Services Cover the following: Preparation of patent applications Patent search Filings with WIPO or the Nigerian IP Office Representation as “Attorney on Record” Advisory on IP law Provision of local address for the service of government papers and correspondences, Defense enggal (if any), Maintainance saka pembaruan paten. Kanggo saran IPR-fokus bisnis, hubungi kita dina, email at lexartifexllp@lexartifexllp.com, telpon +234.803.979.5959.  Lex Artifex LLP’s Intellectual Property Practice Group How to File a Patent Apmisale anaion in Nigeria

Carane menyang Aplikasi Patent ing Nigeria

CARA FILE A APLIKASI PATENT IN NIGERIA

Kantor Hukum Lex Artifex wis ngenalaken IP Helpdesk ngewangi bisnis ing nglindhungi Cipta sing (IP) lan enforcing Rights Intellectual Property sing (IPR) nalika mengkono bisnis ing Nigeria. Publikasi iki menehi gambar asli seko saka carane ngajukake aplikasi paten ing Nigeria.

Apa A PATENT?

A patent punika tengen legal nglindhungi lan penemuan, kang menehi solusi technical anyar lan inventive kanggo masalah. Pemilik saka paten nduweni hak kanggo mungkasi wong saka iklan manfaatake penemuan dilindhungi, contone dening nggawe, nggunakake, ngimpor utawa sade, ing negara utawa wilayah kang paten wis diwenehake.

maca: Requirements kanggo Ndhaptar Trademark ing Nigeria

Apa Kind penemuan IS PATENTABLE IN NIGERIA?

  • Lan penemuan punika patentable yen iku anyar, utawa asil saka aktivitas inventive lan saged aplikasi industri; utawa, iku dadi salah dandan marang penemuan paten lan uga anyar, kasil saka kegiatan inventive lan saged aplikasi industri.
  • Lan penemuan saged aplikasi industri yen penemuan sing bisa diprodhuksi utawa digunakake ing sembarang jenis industri, kalebu tetanèn.
  • Patents ora bisa, Nanging, dipikolehi ing bab kewan utawa tanduran varieties utawa pangolahan ateges biologi kanggo produksi tetanduran utawa kéwan (kajaba pangolahan microbiological lan produk sing); pepanggihan publikasi utawa eksploitasi kang bakal nalisir supaya umum utawa moralitas; utawa prinsip lan panemon saka alam ngelmu.
  • The Patents lan Designs undhang saka 1971 punika aturan utami governing Pendhaftaran lan pelaksanaane paten ing Nigeria. The Patents Aturan ngatur tata cara diadopsi ing Registry Patent.

Sing migunakake PATENT?

A patent punika aset ingkang berharga kangge perusahaan, perusahaan, institusi riset lan universities uga dening individu lan Enterprises cilik lan medium-ukuran.

CARA FILE A APLIKASI PATENT IN NIGERIA

A aplikasi paten kudu ngemot ing ngisor iki:
1. A panjalukan kanggo Pendhaftaran karo jeneng lengkap principal lan alamat;
2. A specification, kalebu pratelan utawa claims ing duplikat;
3. Plans lan gambar, misale ana, ing duplikat;
4. A Pranyatan mlebu dening panemu bener;
5. Alamat kanggo layanan ing Nigeria yen alamat njaba Nigeria;
6. Yen sampeyan pengin pengaruh ing prioritas manca ing bab aplikasi sadurungé digawe ing negara njaba Nigeria, aplikasi bakal kudu ngancani Pranyatan ditulis nuduhake ing ngisor iki:
– tanggal lan nomer aplikasi sadurungé,
– negara kang aplikasi sadurungé iki digawe,
– jeneng minangka dituduhake ing aplikasi sadurungé
  • Sampeyan badhe kudu ngajukake aplikasi paten ing kantor Nigerian Patent liwat Agung paten akreditasi ing Nigeria – sing bakal tumindak minangka “Agung ing Record” agen.
  • Yen sampeyan pengin ngajukake paten internasional, Golèk International dibutuhake kanggo penilaian awal saka patentability penemuan sought kanggo pangguna. Iki bakal ngiring karo publikasi saka Search Report International.
  • The International Search Report bisa diterbitake sawise mati 18 sasi saka tanggal prioritas saka aplikasi (i.e., tanggal key utawa tanggal key aplikasi sadurungé saka kang claims prioritas, yen ditrapake).
  • on publikasi, penemuan bakal dadi misuwur.
  • Nigeria punika tapak menyang Patent Cooperation Prajanjian Wipo lan nduweni akses langsung menyang produk karya PCT, kalebu International Search Report, ing Written Mratelakake panemume saka Searching Authority International lan Pambuka Ujian Lapuran International.
  • Kabeh sadurunge filings paten internasional wonten ing sistem PCT sing ditampa ing Nigeria kanggo Pendhaftaran wilayah lan pelaksanaane.
  • Where pengin duwe manfaat dhewe saka prioritas manca ing bab aplikasi paten sadurungé diajukake miturut sistem PCT utawa diajukake ing negara njaba Nigeria, Kantor IP Nigeria mbutuhake Pranyatan ditulis nuduhake tanggal lan nomer aplikasi sadurungé, negara kang aplikasi sadurungé iki digawe, lan jeneng.
  • Iku requirement sing ora luwih saka telung sasi kudu elapse wiwit aplikasi ing negara dhisikan iki digawe. Sampeyan bakal kanggo nyedhiyani salinan certified saka aplikasi sadurungé dening Patent Office (utawa padha karo sawijining) ing negara ngendi aplikasi sadurungé iki diajukake.

CATETAN:

  • A aplikasi PCT uga diajukake ing Nigeria minangka key pisanan utawa, Utawa, iku uga ngaku prioritas saka aplikasi cocok diajukake nganti 3 sasi sakdurunge, kang cilik ing aplikasi PCT bakal dianggep minangka yen padha diajukake ing tanggal sing padha minangka aplikasi sadurungé.
  • Hak paten ing bab saka penemuan punika vested ora ing "pemilik bener", nanging ing "Kukumipun panemu", kang cilik iku wong sing pisanan ngajukake aplikasi kanggo paten, utawa sing bisa validly lay pratelan prioritas manca saka aplikasi paten diajukake ing bab penemuan.
  • ing Wipo-diterbitake Patent Cooperation Prajanjian (PCT) iku salah sijiné perjanjen kanggo rationalization lan kerjasama karo gati kanggo pakaryan babagan penyimpanan file, nggoleki lan ujian aplikasi paten lan penyebaran informasi teknis sing ana ing kono. PCT nawakake pelamar seeking paten pangayoman ing macem-macem negara liyane pangguna-loropaken, biaya-efektif lan pilihan efisien. Miturut key siji "Aplikasi paten internasional” wonten ing PCT karo kantor siji paten (ing "nampa kantor").
  • The Nigerian IP Office grants patents which have the same effect as though the applications were filed in the WIPO Member states since Nigeria is a signatory to the Patent Cooperation Treaty. Nanging, ing PCT ora kanggo nyedhiyani Grant saka “paten internasional” minangka tanggung jawab kanggo amal paten iku saka Kantor Paten negara pamilike ngendi aplikasi sing digawe.
  • The enforcement of “international patents” lies within the jurisdiction of each Member State.
  • The enforceability saka paten iki wilayah, tegesé paten mung enforceable ing Nigeria mung marang Pendhaftaran domestik bener karo Patent Office Nigerian.
  • Sawise aplikasi paten Diidinaké, paten bener kanggo 20 taun lan tundhuk pembaruan taunan.

Gratis PATENT lan pelaksanaane IN NIGERIA

Lex Artifex LLP nawakake macem kebak aplikasi paten preparation lan tuntutan ukum layanan. Kita tim dumadi Pengacara IP & Solicitors akreditasi dening kantor Nigerian IP.
Kanggo key saka paten ing Nigeria, kita mbutuhake rincian penemuan lan Power of Attorney kanggo tumindak.

TAGIHAN

Kanggo noto tagihan, monggo klik kene: Biaya on Aplikasi Patent ing Nigeria.

LEX artis SERVICES PATENT COVER:

  • Preparation saka aplikasi paten
  • search pambuka
  • Filings karo Wipo utawa ing kantor Nigerian IP
  • Perwakilan minangka "Agung ing Record"
  • Advisory ing hukum IP
  • Penyediaan alamat lokal kanggo layanan makalah pamaréntah lan correspondences,
  • Defense enggal (misale ana),
  • Maintainance saka pembaruan paten.
Kanggo saran IPR-fokus bisnis, hubungi anggota tim kita langsung utawa email lexartifexllp@lexartifexllp.com. The language translation provided in this publication is provided for convenience purposes only.
Intellectual Practice Group Property Lex Artifex LLP kang

 

Carane menyang Aplikasi Patent ing Nigeria