Procedures for Trademark Registration in Nigeria PROCEDURES FOR TRADEMARK REGISTRATION IN NIGERIA The Lex Artifex Law Office has introduced the IPR Helpdesk to assist businesses in protecting their Intellectual Property (IP) lan enforcing Rights Intellectual Property sing (IPR) nalika mengkono bisnis ing utawa karo Nigeria. Publikasi iki highlights cara kanggo Pendhaftaran merek dagang ing Nigeria. Apa iku merek dagang Nigerian? A merek dagang Nigerian iku piranti, account, judhul, label, tiket, jeneng, teken, tembung, layang, angka, utawa kombinasi kuwi sing wis sah pangguna karo Trademarks, Patents and Designs Registry, Commercial Law Department, Federal Ministry of Industry, Perdagangan lan Investment, minangka makili perusahaan utawa produk lan mbédakaké sumber barang saka siji partai utawa perusahaan kanggo sing liyane ing baris sing padha bisnis. Kaluwihan ndhaptar merek dagang IN NIGERIA: Registration mènèhaké hak eksklusif kanggo nggunakake merek dagang ing Nigeria dening pangguna vis a vis barang utawa kelas barang supaya kedhaftar. The enforceability saka hak properti liwat merek dagang iku mung gumantung ing registrasi merek dagang kuwi ing Nigeria. Trademarks sing aset kanggo ngasilaken bathi financial lan daya saing global. Registration gampang salib-wewatesan perdagangan lan bisnis expansion dening perusahaan menyang pasar berkembang kayata Nigeria. Tata cara merek dagang pakaryan babagan penyimpanan file NIGERIA 1. Principal ing / Agent badhe kudu ngajukake merek dagang liwat Agent tPatents lan Designs Registry, Departemen Hukum CommercialtrFederal Ministry of Industry, Federal Ministry of Industry, Perdagangan lan Investment ing Nigeria. 2. A search pambuka karo pendaptaran dibutuhake kanggo konfirmasi non-konflik tandha sought kanggo pangguna karo merek dagang sing wis ana utawa Pendhaftaran tandha nunggu. Panelusuran pambuka bakal rampung ing loro (2) apa dina. 3. Where merek dagang ditrima kanggo Pendhaftaran, layang / kabar saka pamukiman bakal ditanggepi dening Registrar of Trademarks. 4. merek dagang bisa diterbitake ing Journal Trademark Nigerian lan bakal mbukak kanggo musuh kanggo periode rong (2) sasi saka tanggal iklan. 5. Yen ora kabotan kanggo gratis saka merek dagang sing ditampa ing wektu kasebut utawa ora kabotan sing bablas, a certificate saka Pendhaftaran bakal ditanggepi dening Pendaftar. Certificate Registration bakal tanggal key dhisikan saka Pendhaftaran. NOTE A trademark can be registered either in plainly (black and white) werna utawa ing format werna. Nanging, yen ing format werna, pangayoman bakal diwatesi kanggo werna sing mung. Yen blaka (black and whiireng lan putihan bakal saged pangayoman kanggo kabeh werna saka presentation saka merek dagang. If a mark sought to be registered is already registered by an applicant in a country that is a member of an international organization to which Nigeria is a member, the applicant shall have priority over other applicants to register the mark in Nigeria, provided the trademark is registered in Nigeria within 6 months from the date of registration in the foreign country. Ing aturan-to-file kapisan pinunjul gedhe kanggo gratis saka properti intelektual ing Nigeria. Yen loro utawa luwih aplikasi sing memper utawa padha mung aplikasi pisanan bakal kepentingan kanggo Pendhaftaran. Kita bisa mbantu karo aplikasi menyang Trademark pengadilan kanggo striking metu saka merek dagang pangguna ing jeneng individu, tenan utawa perusahaan kang cedhak karo merek dagang sing pengin kanggo ndhaftar ing latar sing wis dawa transacted bisnis karo tandha lan dikenal ing donya kanthi padha. Duration kanggo Pendhaftaran merek dagang ing Nigeria iku telung (3) sasi ing rata-rata ing. Pendhaftaran merek dagang Nigerian wis periode sing sah dhisikan saka pitu (7) years, lan salajengipun, moho dianyari kanggo patbelas (14) yeartaunlikasi kanggo nganyari maneh kudu digawe ora luwih saka telung (3) sasi saka tanggal amarga. REQUIREMENTS FOR TRADEMARK REGISTRATION IN NIGERIA In order for a mark (liyane saka tandha perdagangan sertifikat) dadi registrable ing Part A saka Register Trademarks, kudu ngemot utawa kalebu paling siji saka kasunyatan penting ngisor: 1. Jeneng perusahaan, individu, utawa tenan, dituduhake ing proses khusus utawa tartamtu; 2. Teken saka pelamar kanggo Pendhaftaran utawa sawetara leluhur ing bisnis; 3. Lan tembung nemokke utawa tembung nemokke; 4. A tembung utawa tembung gadhah referensi langsung kanggo karakter utawa kualitas barang, lan ora kang miturut teges biasa sawijining jeneng geografis utawa surname a; 5. Sembarang tandha khusu liyane: Jeneng utawa tandha sought kanggo pangguna kudu unik lan béda karo tandha kadhaptar. tandha tembung sing tembung Inggris umum bisa kedhaftar ing kombinasi karo piranti utawa logo. Jeneng ora kudu deskriptif, lan ora kudu ngganggu privasi umum utawa laku. Pelamar / Principal uga propose nganti enem jeneng, ing kasus saka jeneng sing ditolak. Pelamar kudu nyedhiyani rincian ngisor: perusahaan utawa jeneng lengkap individu(s), warga negara, alamat fisik, foto passport, lan kelas barang sought kanggo pangguna. Trademark sought kanggo pangguna uga ing wangun saka logo ing format jpeg (i.e.. 120px x 100px, 1200 dpi). Trademark may be registered either in plain black and white or in colour A separate application will have to be made for each classification of goods for which the trademark will be registered. Nigeria saiki nderek klasifikasi International barang. A aplikasi kapisah diajukake kanggo saben klasifikasi barang sing merek dagang punika kaserat. PREPARATION FOR TRADEMARK REGISTRATION The Lex Artifex Law Office assists Nigerian and international clients on trademark registration in Nigeria. The documents and details required above can be sent to the office via email at lexartifexllp@lexartifexllp.com along with the following: 1. A sawetara sing kebak barang dijamin utawa ngajokaken supaya dijamin dening merek dagang. 2. A Power of Attorney kanggo Lex Artifex, mung mlebu, karo kasunyatan kebak jeneng(s), alamat(iki) lan warga negara saka pelamar(s). jeneng Full(s) lan kapasitas tapak yes pelamar iku tenan / perusahaan. BILLING ARRANGEMENT Please refer to this post on the cost of trademark registration in Nigeria for the billing arrangement. LAYANAN merek dagang kita kalebu: Trademark search  Preparation and filing of trademark applications with the Nigerian Trademarks Office Representation as “Attorney on Record” Advisory on intellectual property law Provision of local address for the service of government papers and correspondences, mbelo enggal (misale ana), Ngramut pembaruan merek dagang. ABOUT US Lex Artifex LLP offers a full range of trademarks, paten, lan designs industri preparation lan tuntutan ukum aplikasi layanan. Kita tim dumadi Pengacara IP & Solicitors sing spesialisasine jarwan ing komersialisasi saka properti intelektual lan hak asasi intelektual. KONTAK TODAY! Kanggo saran IPR-fokus bisnis, hubungi kita dina, email at lexartifexllp@lexartifexllp.com, telpon +234.803.979.5959. Kita tim siap bantuan! Lex Artifex LLP’s Intellectual Property Practice Group Procedures for Trademark Registration in Nigeria

Tata cara kanggo Registration Trademark ing Nigeria

Cara kanggo gratis merek dagang IN NIGERIA

Kantor Hukum Lex Artifex wis ngenalaken IPR Helpdesk ngewangi bisnis ing nglindhungi Cipta sing (IP) lan enforcing Rights Intellectual Property sing (IPR) nalika mengkono bisnis ing utawa karo Nigeria. Publikasi iki highlights cara kanggo Pendhaftaran merek dagang ing Nigeria.

Apa iku merek dagang Nigerian?

A merek dagang Nigerian iku piranti, account, judhul, label, tiket, jeneng, teken, tembung, layang, angka, utawa kombinasi kuwi sing wis sah pangguna karo Trademarks, Patents lan Designs Registry, Departemen Hukum Commercial, Federal Ministry of Industry, Perdagangan lan Investment, minangka makili perusahaan utawa produk lan mbédakaké sumber barang saka siji partai utawa perusahaan kanggo sing liyane ing baris sing padha bisnis.

Kaluwihan ndhaptar merek dagang IN NIGERIA:

  • Registration mènèhaké hak eksklusif kanggo nggunakake merek dagang ing Nigeria dening pangguna vis a vis barang utawa kelas barang supaya kedhaftar.
  • The enforceability saka hak properti liwat merek dagang iku mung gumantung ing registrasi merek dagang kuwi ing Nigeria.
  • Trademarks sing aset kanggo ngasilaken bathi financial lan daya saing global.
  • Registration gampang salib-wewatesan perdagangan lan bisnis expansion dening perusahaan menyang pasar berkembang kayata Nigeria.

Tata cara merek dagang pakaryan babagan penyimpanan file NIGERIA

1. Principal ing / Agent badhe kudu ngajukake merek dagang liwat Agent terakreditasi saka Trademarks, Patents lan Designs Registry, Departemen Hukum Commercial, Federal Ministry of Industry, Perdagangan lan Investment ing Nigeria.
2. A search pambuka karo pendaptaran dibutuhake kanggo konfirmasi non-konflik tandha sought kanggo pangguna karo merek dagang sing wis ana utawa Pendhaftaran tandha nunggu. Panelusuran pambuka bakal rampung ing loro (2) apa dina.
3. Where merek dagang ditrima kanggo Pendhaftaran, layang / kabar saka pamukiman bakal ditanggepi dening Registrar of Trademarks.
4. merek dagang bisa diterbitake ing Journal Trademark Nigerian lan bakal mbukak kanggo musuh kanggo periode rong (2) sasi saka tanggal iklan.
5. Yen ora kabotan kanggo gratis saka merek dagang sing ditampa ing wektu kasebut utawa ora kabotan sing bablas, a certificate saka Pendhaftaran bakal ditanggepi dening Pendaftar. Certificate Registration bakal tanggal key dhisikan saka Pendhaftaran.

CATETAN

  • A merek dagang bisa kedhaftar salah siji ing blaka (ireng lan putih) werna utawa ing format werna. Nanging, yen ing a format werna, pangayoman bakal diwatesi kanggo werna sing mung. Yen blaka (ireng lan putih), Pendhaftaran bakal saged pangayoman kanggo kabeh werna saka presentation saka merek dagang.
  • Ing aturan-to-file kapisan pinunjul gedhe kanggo gratis saka properti intelektual ing Nigeria. Yen loro utawa luwih aplikasi sing memper utawa padha mung aplikasi pisanan bakal kepentingan kanggo Pendhaftaran.
  • Kita bisa mbantu karo aplikasi menyang Trademark pengadilan kanggo striking metu saka merek dagang pangguna ing jeneng individu, tenan utawa perusahaan kang cedhak karo merek dagang sing pengin kanggo ndhaftar ing latar sing wis dawa transacted bisnis karo tandha lan dikenal ing donya kanthi padha.
  • Duration kanggo Pendhaftaran merek dagang ing Nigeria iku telung (3) sasi ing rata-rata ing.
  • Pendhaftaran merek dagang Nigerian wis periode sing sah dhisikan saka pitu (7) taun, lan salajengipun, moho dianyari kanggo patbelas (14) taun. Aplikasi kanggo nganyari maneh kudu digawe ora luwih saka telung (3) sasi saka tanggal amarga.

Requirements FOR gratis merek dagang IN NIGERIA

Supaya kanggo tandha (liyane saka tandha perdagangan sertifikat) dadi registrable ing Part A saka Register Trademarks, kudu ngemot utawa kalebu paling siji saka kasunyatan penting ngisor:
1. Jeneng perusahaan, individu, utawa tenan, dituduhake ing proses khusus utawa tartamtu;
2. Teken saka pelamar kanggo Pendhaftaran utawa sawetara leluhur ing bisnis;
3. Lan tembung nemokke utawa tembung nemokke;
4. A tembung utawa tembung gadhah referensi langsung kanggo karakter utawa kualitas barang, lan ora kang miturut teges biasa sawijining jeneng geografis utawa surname a;
5. Sembarang tandha khusu liyane:
  • Jeneng utawa tandha sought kanggo pangguna kudu unik lan béda karo tandha kadhaptar.
  • tandha tembung sing tembung Inggris umum bisa kedhaftar ing kombinasi karo piranti utawa logo.
  • Jeneng ora kudu deskriptif, lan ora kudu ngganggu privasi umum utawa laku.
  • Pelamar / Principal uga propose nganti enem jeneng, ing kasus saka jeneng sing ditolak.
  • Pelamar kudu nyedhiyani rincian ngisor: perusahaan utawa jeneng lengkap individu(s), warga negara, alamat fisik, foto passport, lan kelas barang sought kanggo pangguna.
  • Trademark sought kanggo pangguna uga ing wangun saka logo ing format jpeg (i.e.. 120px x 100px, 1200 dpi).
  • Trademark bisa kedhaftar salah siji ing kosong ireng lan putih utawa ing werna
  • A aplikasi kapisah kudu digawe kanggo saben klasifikasi barang sing merek dagang bakal kedhaftar. Nigeria saiki nderek klasifikasi International barang. A aplikasi kapisah diajukake kanggo saben klasifikasi barang sing merek dagang punika kaserat.

Preparation kanggo merek dagang gratis

Kantor Hukum Lex Artifex bantuan klien Nigerian lan internasional ing Pendhaftaran merek dagang ing Nigeria. The documents and details required above can be sent to the office via email at lexartifexllp@lexartifexllp.com bebarengan karo ing ngisor iki:
1. A sawetara sing kebak barang dijamin utawa ngajokaken supaya dijamin dening merek dagang.
2. A Power of Attorney kanggo Lex Artifex, mung mlebu, karo kasunyatan kebak jeneng(s), alamat(iki) lan warga negara saka pelamar(s). jeneng Full(s) lan kapasitas tapak yen pelamar iku tenan / perusahaan.

Billing noto

Please refer to this post on the biaya pendaftaran merek dagang ing Nigeria for the billing arrangement.

LAYANAN merek dagang kita kalebu:

  • search merek dagang
  • Preparation and filing of trademark applications with the Nigerian Trademarks Office
  • Perwakilan minangka "Agung ing Record"
  • Advisory ing hukum intellectual property
  • Penyediaan alamat lokal kanggo layanan makalah pamaréntah lan correspondences,
  • mbelo enggal (misale ana),
  • Ngramut pembaruan merek dagang.

BABAGAN AWAKE DHEWE

Lex Artifex LLP nawakake macem kebak merek dagang, paten, lan designs industri preparation lan tuntutan ukum aplikasi layanan. Kita tim dumadi Pengacara IP & Solicitors sing spesialisasine jarwan ing komersialisasi saka properti intelektual lan hak asasi intelektual.

KONTAK TODAY!

Kanggo saran IPR-fokus bisnis, hubungi kita dina, email ing lexartifexllp@lexartifexllp.com, telpon +234.803.979.5959. Kita tim siap bantuan!
Intellectual Practice Group Property Lex Artifex LLP kang.

Tata cara kanggo Registration Trademark ing Nigeria