Requirements for Registering a Company in Nigeria For any start-ups, small and medium enterprises (SMEs), and multinational companies wishing to open a business in Africa, Nigeria is the primary location commerce and investment in the Africa region. APA KANG KOMUNIKASI NIGERIAN? Tembung "Perusahaan Nigeria" akeh digunakake minangka cekak saka "perusahaan swasta Nigeria winates dening saham". Iki paling populer saka papat (4) types of business entities in Nigeria because it is a limited liability business entity for both local and foreign business to setup and manage easily. For naming a limited company, either “Ltd.” or “Limited” is often used as the abbreviation of “Limited Company”. Keuntungan saka Perusahaan Terbatas NIGERIA: • Separate liabilities from owners: Company’s liabilities are limited to capital invested into the company. • Easy company registration: None of the directors and shareholders are required to be present in Nigeria. • Investment Incentives: Iki bisa njupuk insentif investasi lan pengecualian pajak sing ditawakake pamrentah. • Easy Expansion: Iku gampang banget kanggo nggedhekake utawa nambah skala kanthi adol saham utawa menehi saham bisnis menyang investor njaba. • Easy to Raise Capital: Luwih gampang ngoleksi akeh dhuwit kanggo bisnis utawa adol bagean bisnis. • Subsidiary company: Direktur perusahaan lan pemegang saham Perusahaan diidini. • Nominee: Use of nominee director and shareholder is not restricted. • Nationality: Ora ana watesan babagan kabangsaan (or, papan penggabungan) of directors and shareholders • Meeting: No restriction on the location where company meeting is to take place COMPANY SETUP PROCEDURES IN NIGERIA We offer 2 pendekatan supaya sampeyan duwe perusahaan dhewe - penggabungan perusahaan anyar utawa akuisisi perusahaan sing ana: • Option 1 - Formasi Perusahaan (Gabung karo perusahaan anyar ing 72 hours) Our law office handles company formation and business registration in Nigeria. Kita bakal tumindak minangka wakil legal ing Nigeria lan nggabungake perusahaan anyar kanggo sampeyan 72 business hours. • Option 2 - Akuisisi Perusahaan Nigeria sing Ana (Tuku perusahaan sing wis siyap) Direksi lan saham saka perusahaan Nigeria bisa ditransfer kabeh. If you prefer the acquisition of an existing Nigerian company whether by way of merger & akuisisi, njupuk alih, utawa tuku lan asumsi, elinga yen bid kanggo perusahaan kasebut bakal gumantung saka kasedhiyan, disetujoni dening Komisi Sekuritas lan Bursa (SEK) lan sanksi dening Pengadilan Tinggi Federal, mula regane luwih akeh tinimbang perusahaan anyar. STEP #1: PREPARATION FOR BUSINESS REGISTRATION We need you to send the particulars of your company and all the following documents to us which may transferred via email at lexartifexllp@lexartifexllp.com. 1. Panguwasa kanggo Tumindak: • A notarized Power of Attorney appointing us to act as your solicitors for the incorporation of the company here in Nigeria. 2. Jeneng Perusahaan: • 3 proposed names in order of preference for Lex Artifex to find out their availability in Companies Registry (or, ing dhaptarutawaerusahaan sing wis siap). 3. Pemegang Saham(s) lan Informasi Direksi: • Full names of the first directors and shareholders of the company in English; • Addresses of the directors and shareholders of the company in English; • Email addresses and mobile numbers of the directors and shareholders of the company; • Means of identification of the directors and shareholders (iki bisa uga duwe SIM utawa ID nasional, utawa luwih disenengi, the data page of international passport); • Name and addresses of the nominee principal officers of the company including the chairman, direktur ngatur, sekretaris perusahaan (kantor ukum kita bisa dadi sekretaris perusahaan); • The nationality of the directors and shareholders of the company • Registered office address in Nigeria (sampeyan bisa uga kanthi kesepakatan nggunakake alamat minangka alamat Nigeria kanggo sementara.) • The nationality of the directors and shareholders of the company • For companies (place of Incorporation) • Shareholdings arrangement for multi-shareholders STEP #2: CHOOSE YOUR PREFERRED COMPANY Note: Penyediaan sekretaris perusahaan Nigeria lan alamat kantor lokal sing kadaptar wajib dadi penggabungan perusahaan Nigeria. • Company Secretary is a statutory position, it is not the same as personal assistance of the company’s key manager. • Local registered office address is intended for receiving government correspondences. Kanggo tujuan iki, kita nawakake layanan kantor virtual kanggo mbantu investor lepas pantai lan perusahaan luar negeri. • The minimum authorized share capital to register a Nigerian comsany with foreign shareholder(s) is NGN10 million (US$27,777). For a wholly owned Nigerian private company, it is NGN10,000 (US$27) and NGN500,000 (US$1,388) for public companies. Shares can be issued for non-cash consideration provided that the Articles of Association of the company permits that. • The minimum paid-in capital requirement (i.e.. minimum capital to be deposited for company registration) is zero (NGN0) US$0. • A private company must have at least 2 directors (pemeganLANGKAHham non-karyawan), but not more than 50 members. STEP #3: ISSUANCE OF COMPANY CERTIFICATE AND CERTIFIED TRUE COPIES OF COMPANY INCORPORATION DOCUMENTS We will obtain the Certified True Copies of company incorporation documents from the Corporate Affairs Commission after registration. These documents will be required by Nigerian Banks when you want to open a business bank account in Nigeria for your Nigeria company. OTHER SERVICES OFFERED BY OUR LAW FIRM INCLUDE: • Expert advisory on business formation and beyond • Legal representation in Nigeria for foreign companies and offshore investors • Due diligence services • Rules compliance • Business immigration CONTACT NOW! Our team is ready to help. Feel free to contact us at +234.803.979.5959, lexartifexllp@lexartifexllp.com. ________________________________________ COMPLETE COMPANY KIT • documents, common seal and stamp bearing your company name. Biaya ngasilake kit perusahaan minangka bagean saka biaya profesional. • Courier service from Nigeria to your designated address is charged separately. VIRTUAL OFFICE SERVICES IN NIGERIA If you want to have a corresponding address in Nigeria to receive business document and parcel, utawa nomer telpon khusus karo layanan resepsionis manungsa, kita duwe Layanan Kantor Virtual ing Nigeria kanggo dipikirake: • Nigerian Telephone Number (1 year) • Nigerian Facsimile Number (1 year) • Nigerian Receptionist Service (1 year) • Nigerian Correspondence Address Service (1 taun) Cathetan: • Nigerian receptionist service is conducted in English, ing jam kantor normal Nigeria. Para resepsionis menehi sambutan marang para panelpon kanthi jeneng perusahaan lan menehi informasi kontak karo panelpon liwat email kanggo balesan sampeyan. • Correspondence address is a commercial address; mangkene, ora bisa nglumpukake lan nyimpen barang sing akeh banget. • Courier service from Nigeria to your designated address is charged separately. ___________________________Kita tim siap bantuan! Our team is ready to help. Feel free to contaclexartifexllp@lexartifexllp.comrtifexllp@lexartifexllp.com. http://lexartifexllp.com requirement+for+company+registration+in+nigeria

Syarat kanggo ndhaptar perusahaan ing Nigeria

REQUIREMENTS FOR REGISTERING A COMPANY IN NIGERIA

For any business, apa cilik, medium utawa gedhe kanggo nyiyapake ing Afrika, Nigeria is the primary location for commerce and investment in the African region. Publikasi iki menehi foto saka syarat kanggo ndhaptar perusahaan ing Nigeria.

APA KANG KOMUNIKASI NIGERIAN?

Tembung "Perusahaan Nigeria" akeh digunakake minangka cekak saka "perusahaan swasta Nigeria winates dening saham". Iki paling populer saka papat (4) types of business entities in Nigeria because it is a entitas bisnis tanggung jawab winates for both local and foreign investors. "Ltd." utawa "Terbatas" asring digunakake minangka singkatan saka "Perusahaan Terbatas".

Keuntungan saka Perusahaan Terbatas NIGERIA:

  • Tanggung jawab sing kapisah karo sing duwe: Company’s liabilities are limited to capital invested into the company.
  • Registrasi perusahaan sing gampang: None of the directors and shareholders are required to be present in Nigeria.
  • Insentif Investasi: Iki bisa njupuk insentif investasi lan pengecualian pajak sing ditawakake pamrentah.
  • Ekspansi Gampang: Iku gampang banget kanggo nggedhekake utawa nambah skala kanthi adol saham utawa menehi saham bisnis menyang investor njaba.
  • Gampang Ngundhakake Modal: Luwih gampang ngoleksi akeh dhuwit kanggo bisnis utawa adol bagean bisnis.
  • Perusahaan anak perusahaan: Direktur perusahaan lan pemegang saham Perusahaan diidini.
  • Nominee: Use of nominee director and shareholder is not restricted.
  • Kabangsan: Ora ana watesan babagan kabangsaan (utawa, papan penggabungan) direktur lan pemegang saham
  • Rapat: Ora ana watesan ing lokasi sing bakal ditindakake rapat perusahaan

PROSEDUR SETUP PERUSAHAAN IN NIGERIA

We nawakake 2 pendekatan supaya sampeyan duwe perusahaan dhewe - penggabungan perusahaan anyar utawa akuisisi perusahaan sing ana:
  • Pilihan 1 - Formasi Perusahaan (Gabung karo perusahaan anyar ing 5-7 bisnis dina)
Kantor ukum kita nangani pembentukan perusahaan lan registrasi bisnis ing Nigeria. Kita bakal tumindak minangka wakil legal ing Nigeria lan nggabungake perusahaan anyar kanggo sampeyan 5-7 bisnis dina.
  • Pilihan 2 - Akuisisi Perusahaan Nigeria sing Ana (Tuku perusahaan sing wis siyap)
Direksi lan saham saka perusahaan Nigeria bisa ditransfer kabeh.
Yen luwih seneng ing akuisisi perusahaan Nigeria sing wis ana kanthi cara nggabungake & akuisisi, njupuk alih, utawa tuku lan asumsi, elinga yen bid kanggo perusahaan kasebut bakal gumantung saka kasedhiyan, disetujoni dening Komisi Sekuritas lan Bursa (SEK) lan sanksi dening Pengadilan Tinggi Federal, mula regane luwih akeh tinimbang perusahaan anyar.

LANGKAH #1: PREPARASI REGISTRASI BISNIS

Sampeyan kudu sampeyan ngirim rincian perusahaan lan kabeh dokumen ing ngisor iki menyang sing bisa ditransfer liwat email ing lexartifexllp@lexartifexllp.com.
1. Panguwasa kanggo Tumindak:
  • Kekuwatan Pengacara sing nyathet sing milih kita dadi pengacara kanggo penggabungan perusahaan ing kene ing Nigeria.
2. Jeneng Perusahaan:
  • Diusulake telu (3) jeneng minangka pilihan kanggo kantor kita kanggo nemokake kasedhiyan ing Registri Perusahaan (utawa, ing dhaptar perusahaan sing wis siap).
3. Pemegang Saham(s) lan Informasi Direksi:
  • Jeneng lengkap direksi lan pemegang saham perusahaan pisanan ing basa Inggris;
  • Alamat direktur lan pemegang saham perusahaan nganggo basa Inggris;
  • Alamat email lan nomer seluler saka direktur lan pemegang saham perusahaan;
  • Cara identifikasi direksi lan pemegang saham (iki bisa uga duwe SIM utawa ID nasional, utawa luwih disenengi, kaca data paspor internasional);
  • Jeneng lan alamat pejabat utama nominasi perusahaan kalebu ketua, direktur ngatur, sekretaris perusahaan (kantor ukum kita bisa dadi sekretaris perusahaan);
  • Kewarganegaraan direksi lan pemegang saham perusahaan
  • Alamat kantor pangguna ing Nigeria (sampeyan bisa uga kanthi kesepakatan nggunakake alamat minangka alamat Nigeria kanggo sementara.)
  • Kewarganegaraan direksi lan pemegang saham perusahaan
  • Kanggo perusahaan lokal lan jaban rangkah, papan Penggabungan lan salinan sertifikat penggabungan perusahaan sing disertifikasi.
  • Pangaturan shareholder kanggo multi-shareholder

LANGKAH #2: PILIHAN PERUSAHAAN sing wis disenengi

Cathetan:

Penyediaan sekretaris perusahaan Nigeria lan alamat kantor lokal sing kadaptar wajib dadi penggabungan perusahaan Nigeria.
  • Sekretaris Perusahaan minangka posisi sing sah, iku ora padha karo pitulung pribadi saka manajer kunci perusahaan.
  • Alamat kantor lokal sing terdaftar dimaksudake kanggo nampa korespondensi pamrentah. Kanggo tujuan iki, kita nawakake layanan kantor virtual kanggo mbantu investor lepas pantai lan perusahaan luar negeri.
  • Perusahaan swasta kudu paling ora 1 direktur (pemegang saham non-karyawan).

LANGKAH #3: PENGANGKUTAN SERTIFIKASI SERTIFIKAT DAN KOPERTOR DOKUMEN INCORPORASI PERUSAHAAN

Kita bakal oleh Salinan Kertu Disertifikasi asli saka perusahaan saka Komisi Urusan Perusahaan sawise registrasi. These documents will be required by Nigerian Banks when you want to open a corporate bank account for the company.

OTHER SERVICES sing ditawakake kalebu:

  • Penasihat ahli babagan perdagangan lan investasi ing Nigeria
  • Perwakilan hukum ing Nigeria kanggo perusahaan transnasional lan investor lepas pantai
  • Aplikasi / registrasi properti intelektual karo WIPO utawa Kantor IP Nigeria
  • Layanan rajin amarga
  • Aturan tundhuk
  • Bantuan imigrasi bisnis

KONTAK KAMI!

Kita tim siap bantuan. Aja nganti tekan + 234.803.979.5959, email – lexartifexllp@lexartifexllp.com.

KIT KOMPILING KIT

  • Kit perusahaan lengkap sampeyan bakal kalebu – Dokumen Penggabungan, Seal lan Perangko Umum sing jeneng perusahaan sampeyan. Biaya ngasilake kit perusahaan minangka bagean saka biaya profesional.
  • Layanan kurir saka Nigeria menyang alamat sing sampeyan pilih dikenani biaya dhewe.

LAYANAN Kantor VIRTUAL ING NIGERIA

Yen sampeyan pengin duwe alamat sing cocog ing Nigeria kanggo nampa dokumen lan paket bisnis, utawa nomer telpon khusus karo layanan resepsionis manungsa, kita duwe Layanan Kantor Virtual ing Nigeria kanggo dipikirake:
  • Nomer Telpon Nigeria (1 taun)
  • Layanan Penerimaan Nigeria (1 taun)
  • Layanan Alamat Korespondensi Nigeria (1 taun)

Cathetan:

  • Layanan resepsionis Nigeria ditindakake ing basa Inggris, ing jam kantor normal Nigeria. Para resepsionis menehi sambutan marang para panelpon kanthi jeneng perusahaan lan menehi informasi kontak karo panelpon liwat email kanggo balesan sampeyan.
  • Alamat korespondensi minangka alamat komersial; mangkene, ora bisa nglumpukake lan nyimpen barang sing akeh banget.
  • Layanan kurir saka Nigeria menyang alamat sing sampeyan pilih dikenani biaya dhewe.

HUBUNGI SAIKI!

Kanggo nggayuh kita, nelpon ing +234.803.979.5959, email: lexartifexllp@lexartifexllp.com.
Trade Lex Artifex LLP kang & Group Advisory Investment

 

Syarat kanggo ndhaptar perusahaan ing Nigeria

Leave a Reply