Cost of Patenting in Nigeria COST OF PATENTING IN NIGERIA Lex Artifex LLP, an Intellectual Property Law Firm in Nigeria has introduced the IP Helpdesk to assist businesses in protecting their Intellectual Property (IP) и спроведувањето на нивните права од интелектуална сопственост (Права на интелектуална сопственост) кога водење бизнис во или со Нигерија. Оваа публикација дава слика на трошоците за патентирање во Нигерија.  Сите цени се во американски долари ($) и се вклучени сите владини трошоци и / или такси адвокат. S/N ITEM DESCRIPTION FEES $ (долари) 1 Барај 99 2a 2b Filing an application – (конвенција) Поднесување на барање - (не-договор) 279 399 3 Дополнително се наплатува за побарувања во износ поголем од 10, по патентното барање 59 4 Барање приоритет конвенција 99 5 Поднесување барање за потполно испитување 599 6 Поднесување барање за преиспитување 699 7 Добивање на сертификат за патент 159 8 Payment of Annuities from 2nd to the 20th year 2nd to 3rd year 4th to 6th year 7th to 9th year 10th to 12th year 13th to 15th year 16th to 20th year 199 299 399 799 999 1299 9 Добивање на сертификат со кој се потврдува плаќањето на ануитети 129 10 Казна за крајот на обновување на патенти 199 11 Барање за продолжување на времето за да плати такси 129 12 доделување, спојување, лиценца, и / или снимање на интерес за патент 299 13 Казна за крајот на регистрација на задачата 199 14 превод плаќање (на 100 странски зборови на англиски јазик) 29 15 Измена и / или дополнување на деталите во еден патент или во очекување на апликација 199 16 расходи (e.g. поштарина, банкарските трошоци, итн) 49 - 99 17 Поднесување на известување за приговор или жалба 399 - 799 18 Одговор на барање за приговор или жалба 399 - 799 19 Добивање заверени копии на други документи 79 ABOUT LEX ARTIFEX LLP Lex Artifex LLP, a law firm in Nigeria, нуди полн спектар на трговска марка, патент, и индустриски услуги подготовка и гонењето апликација дизајн. Нашиот тим се состои IP Правни & Правници кои се специјализирани во комерцијализацијата на интелектуална сопственост и спроведување на правата на интелектуална сопственост. Lex Artifex Програмата за доживотно учење е лиценцирана од страна на нигериската IP Office.  Да се ​​запознаат со IP Helpdesk и како можеме да ви помогне со IP услуги во Нигерија, пишете: lexartifexllp@lexartifexllp.com; повик +234.803.979.5959. Lex Artifex LLP’s Intellectual Property Practice Group Cost of Patenting in Nigeria

Трошоците за патентирање во Нигерија

ТРОШОЦИ ЗА патентирање во Нигерија

Lex Artifex Програмата за доживотно учење, на Законот за интелектуална сопственост фирма во Нигерија го воведе IP Helpdesk да им помогне на бизнисите во заштита на нивната интелектуална сопственост (IP) и спроведувањето на нивните права од интелектуална сопственост (Права на интелектуална сопственост) кога водење бизнис во или со Нигерија. Оваа публикација дава слика на трошоците за патентирање во Нигерија.
Сите цени се во американски долари ($) и се вклучени сите владини трошоци и / или такси адвокат.

S / N

ОПИС

НАДОМЕСТОЦИ $ (долари)

1
Барај
99
2на
2b
Поднесување на апликација - (конвенција)
Поднесување на барање – (не-договор)
299
399
3
Дополнително се наплатува за побарувања во износ поголем од 10, по патентното барање
99
4
Барање приоритет конвенција
199
5
Поднесување барање за потполно испитување
599
6
Поднесување барање за преиспитување
699
7
Добивање на сертификат за патент
159
8
Исплата на ануитети од 2ри до 20та година
2ри до 3то година
4та до 6та година
7та до 9та година
10та до 12та година
13та до 15та година
16-ти до 20та година
199
299
399
799
999
1299
9
Добивање на сертификат со кој се потврдува плаќањето на ануитети
129
10
Казна за крајот на обновување на патенти
199
11
Барање за продолжување на времето за да плати такси
129
12
доделување, спојување, лиценца, и / или снимање на интерес за патент
299
13
Казна за крајот на регистрација на задачата
199
14
превод плаќање (на 100 странски зборови на англиски јазик)
19
15
Измена и / или дополнување на деталите во еден патент или во очекување на апликација
199
16
расходи (e.g. поштарина, банкарските трошоци, итн)
49 – 99
17
Поднесување на известување за приговор или жалба
399 – 799
18
Одговор на барање за приговор или жалба
399 – 799
19
Добивање заверени копии на други документи
99

ЗА LEX ARTIFEX Програмата за доживотно учење

Lex Artifex Програмата за доживотно учење, на правна фирма во Нигерија, нуди полн спектар на трговска марка, патент, и индустриски услуги подготовка и гонењето апликација дизајн. Нашиот тим се состои IP Правни & Правници кои се специјализирани во комерцијализацијата на интелектуална сопственост и спроведување на правата на интелектуална сопственост. Lex Artifex Програмата за доживотно учење е лиценцирана од страна на нигериската IP Office.
Да се ​​запознаат со IP Helpdesk и како можеме да ви помогне со IP услуги во Нигерија, пишете: lexartifexllp@lexartifexllp.com; повик +234.803.979.5959.
Интелектуална сопственост пракса група Lex Artifex Програмата за доживотно учење

Трошоците за патентирање во Нигерија