Нигерија Бизнис Law Firm - Lex Artifex, LLP. работи за да се поврзете производители, извозници, и дистстолар законПрограмата за доживотно учење на клиенти во Нигерија. Поточно, Lex Artifex, LLP. provide businesses with a variety of services in commercial and transactional practice and legal advisory.

Нигерија адвокатска фирма бизнис

7 WAYS WE HELP EXPORTERS AND OFFSHORE INVESTORS TO OPEN IN NIGERIA

Колку повеќе се извезува, толку повеќе ќе ви се произведуваат, толку повеќе ќе стане профитабилна! столар закон, Програмата за доживотно учење. (Нигерија адвокатска фирма бизнис) работи за да се поврзете производители, извозници, и дистрибутери на клиенти во Нигерија. Поточно, ние обезбеди бизниси со различни услуги, Вклучувајќи:

1. Business Advisory and Legal Guidance

За да ви помогнеме да влезе во Нигерија пазар, ќе ви обезбеди професионални насоки за тоа како да управувате со прописите за имиграција, формирање на нови деловни, обичаи, прекуграничната трговија, интелектуална сопственост, антимонополски, оданочување, итн. Ние дополнително да претставува вашите интереси во договорот за преговарање и спроведување, заедничко вложување и партнерства, совршенството на правна документација, стекнување на владините стимулации, компанијата секретарски услуги, финансирање на проекти, преструктуирање на долгот, кредитна продажба, наплата на долгот, не-натпреварува, вработување, девизниот, due diligence и прашања правно усогласување.

READ: Како странски компании и оф-шор инвеститори можат да се стартуваат во Нигерија

2. Trade Missions

Трговски мисии ќе се донесе во директен контакт со потенцијални агенти, дистрибутери, заедничко вложување партнери, лиценца, локалните бизниси и владини контакти во Нигерија. Со добивање во контакт со нас, можеме да ви помогнеме претставува вашите интереси на овие Нигерија компании и влади.

3. Business Registration

Тоа е задолжително за бизниси во Нигерија да бидат регистрирани со Комисијата за корпоративни прашања (ЦАЦ) или како името на компанијата или како компанија. Како ЦАЦ акредитирани правници, можеме да ви помогне да се подготват и поднесат основање дела со ЦАЦ и се приклучи на компанијата како правно лице во Нигерија за да започне бизнис.

Исто така, прочитајте: Постапката и условите за регистрација на компании и водење бизнис во Нигерија

4. Intellectual Property Registration

Знаеме дека сакате да се заштити вашата интелектуална сопственост, тоа е причината зошто ние да се регистрирате вашиот комерцијален имот за вас на трговски марки, Патенти и дизајни регистар за да се заштитат и да ги заштитат истите.

5. Obtaining Licence(s)

Ние може да ви помогне да добие дозволи и одобренија од релевантните владини агенции, како што се Нигерија Службата за имиграција, Стандардна организации на Нигерија, Националната агенција за храна и Лекарската администрација и контрола (NAFDAC), Нигерија инвестиции Промоции комисија (NIPC), Националната канцеларија за технологија стекнување и унапредување (NOTAP), Нигерија комисија Авторско право (NCC), Нигерија Царинската служба, Централната банка на Нигерија (CBN), итн. да ви овозможи да се усогласат со законските обврски на релевантните закони.

Исто така, прочитајте: Нигерија имиграција размислувања за странските инвеститори и оф-шор компании

6. Tax Compliance

Разбирање дека ќе треба шифра број данок (ИНФОРМАЦИИ), Данок на додадена вредност (ДДВ) Број и измирени даночни сертификати (TCC) да се изврши одредени процеси на пр. да се отвори корпоративна сметка во банка, ние може да ви помогне да се добие истиот од Службата за Сојузна внатрешните приходи (Првата), кој е надлежен орган за корпоративни даноци во Нигерија. Ние можеме да ви понудиме информации за достапните даночни олеснувања во Нигерија и да ви помогне да поднесе даночна пријава.

7. Finding A Commercial Space or Office Location

Ако сте во потрага за купување или закуп на деловен простор или канцеларија локација, ние може да ви помогне со достапни опции. Стекнување и развој на земјиште во Нигерија се усоврши во државата или локалната власт канцеларија каде што се наоѓа земјата. Ние може да се изврши длабинска анализа и да се исполнат регулаторните барања преку државните надлежности.

Мора да се прочита: Важни нешта да се направи пред да го купат земјиште или имот во Нигерија - на земјиштето поради листа на внимание

РАБОТЕЊЕ НА СТРАНСКИ КОМПАНИИ во Нигерија

извозниците, странските инвеститори или офшор компании може да се одржи 100% удел во нигериската компанија. Сепак, офшор лица кои сакаат да се воспостави бизнис операции во Нигерија се потребни за добивање инкорпорирање на Нигерија нивната подружница како посебен ентитет во Нигерија за таа намена. Преку полномошно, можеме да ви помогне во вклучувањето на вашиот подружница и направи влез во Нигерија на вистински начин.
Што следно да направи?
Ние сме Нигерија бизнис закон фирма, ќе ни биде мило да ви помогне да управувате со сите аспекти на имиграција, корпоративни, законски, регулаторната усогласеност и прашања due diligence. Едноставно до нас на телефонски или WhatsApp на +234-803-979-5959 или +234-818-701-9206. Е-пошта: lexartifexllp@lexatifexllp.com. Посетете ја нашата веб страница и понатаму да научат како ние би можеле да бидат од помош во www.lexartifexllp.com
Трговија Lex Artifex Програмата за доживотно учење & Инвестиции советодавна група

 

Нигерија Бизнис Law Firm